Eerste leerjaar

Dol op de wereldbol!

Deze week gingen we aan de slag rond ons jaarthema: "Dol op de wereldbol!" En of we er dol op zijn! In groepjes van twee gingen we op wereldreis. In elk werelddeel gingen we op ontdekking. Zo ontdekten we doolhoven in piramiden en leerden we hoe we fruit op ons hoofd moeten dragen in Afrika, zochten we goud in Zuid-Amerika, probeerden we in Europa de toren van Pisa niet te laten omvallen en nog veel meer. Dolle pret gegarandeerd! En daarbovenop zijn we nu toch ook weer wat meer wereldburgers geworden.

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar

De wondere wereld van boeken!

Vanaf vandaag is ons letterbord volledig gevuld! We kennen nu dus echt ALLE letters van het eerste leerjaar! Toch kunnen we nog niet in vakantie gaan, want we moeten ook nog leren hoe we die letters kunnen samenplakken tot nieuwe klanken zoals -ng, -nk, -sch, ... We zijn heel erg benieuwd om dat nog allemaal te ontdekken. Toch vonden onze juf en meester het hoog tijd om ons te laten kennis maken met de wondere wereld van de boeken in onze bib. We zijn deze week dan ook "Bibwijzer" geworden. We zijn eens een kijkje gaan nemen om te zien hoe alles werkt en hebben zelf allemaal een zakje met boeken mogen meenemen. Nu krijgen we thuis de tijd om deze boeken te lezen. SPANNEND!
Dit alles komt niets te vroeg, want we zijn ook nog begonnen met een echte uitdaging! We gaan op twee weken tijd, 1000 boeken lezen met het eerste leerjaar. Elke klas zal er dus 500 lezen. Die boeken van de bib zijn dus al een mooie start! Benieuwd of ons dat zal lukken!

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar

Proeven maar...

Tijdens de lessen W.O. verkenden we de afgelopen weken ons lichaam! We onderzochten elkaar en leerden zo meer over onze botten, longen, hart, ... Wat zit ons lichaam ingewikkeld in elkaar! Eén van de leukste lessen was toch het onderzoeken van onze smaakpapillen. Het proeven van zoete snoepjes en limonade vonden we zeer lekker, maar bij bittere pompelmoes, zout en zure citroenen kwamen er toch heel wat gekke snoeten boven. Plezier gegarandeerd dus!

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar

Grote helden in het eerste leerjaar!

Wat een avonturen hebben we de eerste maand van het schooljaar al beleefd! We hebben zeker niet stilgezeten en zijn officieel geen kleuters meer! We kunnen al heel wat letters en woordjes lezen EN schrijven en zijn ook al volop begonnen met het ontdekken van de cijfers! Je zou denken: "Wauw! Kunnen ze dat al allemaal?", maar we kunnen zelfs nog meer! Want naast al dat harde werk, hebben ook nog het beste van onszelf gegeven op de startdag en de veldloop! We gingen allemaal naar huis met een medaille en hadden zelfs 4 podiumplaatsen! Als wij geen kampioenen zijn, dan weten we het ook niet meer!

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar