Eerste leerjaar

En dagje in een wereld vol verwondering

Op 28 mei was het eindelijk zo ver! De dag waar we zo naar uitgekeken hadden. We gingen op schoolreis naar de Efteling! Wat een avontuur! We hebben heel wat gewandeld en vooral zeer leuke attracties gedaan! Zo hebben we elkaars hand vastgehouden in de Vogel Rok, onze ogen uitgekeken in de Droomvlucht, maar ook heel erg gelachen in de draaiende kookpotten van Monsieur Cannibal. Zo ging het de hele dag maar verder!
Ook tijdens de show van Raveleijn konden we onze ogen niet geloven. Wat een geluk dat de ruiters er waren om graaf Olaf te verslaan. Oef!
Kortom, we waren verwonderd van begin tot einde. En alsof dat alles nog niet genoeg was, mochten we ons ook nog uitleven in de snoepwinkel met onze eigen centen. Het was een dag om nooit te vergeten!

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar

Lentekriebels in het 1ste leerjaar!

De afgelopen dagen en weken hebben we toch al regelmatig mogen proeven van prachtig weer. Hierdoor sloegen ook in het eerste leerjaar de lentekriebels toe. We vonden het dan ook hoog tijd om onze groentetuintjes aan te planten. Met z'n allen gingen we aan de slag! We vulden onze bakken met potgrond, drukten alles goed aan en strooiden de zaadjes van verschillende groenten. Met wat geluk kunnen we binnenkort groentesoep maken van onze zelf geteelde groenten. Wij duimen alvast!

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar

Werken voor de natuur!

Vandaag trokken we samen met onze twee verschillende sokken voor Downsyndroom Dag, ook onze werkschoenen aan. Heel de voormiddag hebben we hard geharkt, gesleurd, gezwoegd en gezweet in een zalig lentezonnetje. Het resultaat mocht er dan ook zeker zijn! Onder het motto "Vele handen, maken licht werk", zetten we ons beste beentje voor. We hebben vooral heel hard genoten en zien het zeker zitten om nog eens terug te gaan! Als alle klassen even hard werken zoals de tuinkabouters van het eerste leerjaar, dan zal het ongetwijfeld een prachtige heide worden!

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar
Het is ons gelukt!

Lezen, lezen, lezen...

In het eerste leerjaar hebben we de smaak van het lezen helemaal te pakken! De meester en juf stelden ons voor de uitdaging om 500 boeken te lezen op 2 weken. Eerst geloofde niemand dat we dit zouden kunnen, maar en of we dit konden. Elke vrije minuut gebruikten we om te lezen. Door samen te werken, is het ons gelukt! Met de twee klassen samen, hebben we meer dan 1000 boeken gelezen!
Na al dat harde leeswerk, is ons leesniveau er ook zeker op vooruit gegaan! We waren er dan ook helemaal klaar voor om dit aan onze leesmakkers van het vierde leerjaar te laten zien! We zijn deze week voor het eerst gaan tutorlezen in de grote school. Dit was eerst een beetje spannend, maar nu vooral heel leuk! We zijn er helemaal klaar voor om dit voortaan elke week te doen!

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar
Vier nieuwe "sneeuwman"leerlingen in onze klas.

SNEEUW

Als het sneeuwt hebben we in het eerste leerjaar een onweerstaanbare drang om sneeuwmannen te maken.
Met vereende krachten, en de hulp van enkele stoere papa's die passeerden, hebben we schitterende sneeuwmannen gemaakt.
Wat hebben we veel geleerd!
Het was reuze-sneeuwman-leuk.

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar

Pensioen juf Mieke

Vorige maand vierden we met de hele school het pensioen van juf Mieke. Toch was dit voor het eerste leerjaar extra speciaal! Juf Mieke is jaar in, jaar uit DE JUF van het eerste leerjaar geweest! Haar uitwuiven was dan ook iets wat we zeer grondig wilden doen. We vierden feest van de eerste tot de laatste minuut van deze schooldag. 's Morgens zijn we eerst juffrouw Mieke gaan ophalen met veel toeters en bellen. Eén ding was zeker. Haar pensioen mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. Nadat we haar feestelijk onthaald hebben met alle kleuters, hebben we er met z'n allen een leuke dag van gemaakt! Er werden bloemen en zelfs een portret van juf Mieke geknutseld waarmee we haar wilden tonen hoe hard we haar zullen missen. In de namiddag zorgde een hoger-lagershow er dan weer voor dat juf Mieke in de bloemetjes werd gezet. Dit alles samen maakte er een onvergetelijke dag van! Zowel voor ons, als voor haar. En bij deze roepen we nog eens uit volle borst: "Bedankt juf Mieke voor alle onvergetelijke jaren! "

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar

Sinterklaas met zijn zwarte pieten op onze school

Op 6 december was het dan eindelijke zo ver! Sinterklaas kwam met zijn Zwarte Pieten naar onze school om zijn verjaardag te vieren. En wat was het weer een leuk feest! 's Morgens was Rommelpiet al in onze klassen geweest en had hij er een boeltje van gemaakt. Toch konden we hiervoor niet boos zijn op hem, aangezien hij ook heel wat lekkers had achtergelaten. Toch was er nog niet veel te zien van de Sint en zijn Zwarte Pieten. Dan nog maar eventjes lezen en splitsen.
Vlak voor de speeltijd zagen we dan de eerste Pieten verschijnen. Ze kwamen onze school binnen langs het dak. Wat een gekke Pieten! Na de speeltijd hebben we dan samen met het tweede leerjaar laten zien wat we kunnen. Er werd gedanst en gezongen voor Sinterklaas en heel wat mooie tekeningen afgegeven. De Sint was zeer tevreden met een school vol brave kindjes.

Nieuws van de klas | Eerste leerjaar