Tweede leerjaar

2A knutselde voor carnaval.

En... wie ben ik, en wie ben jij? Toon je snoet of zeg het mij. Zet je masker op, zet je masker af. Zwaai maar met je toverstaf!

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Waar blijft die sneeuw?!

Wij, kinderen van 2A, zijn dol op onze wereldbol, en zouden voor even naar de Noordpool willen... of toch liever de Zuidpool? We probeerden ons al even in te leven hoe het er zou zijn. Wij kennen het verschil hoor, jullie ook?

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Knutselen voor de Sint

Sinterklaas kijkt vol bewondering naar de mooie stoomboten die de kinderen van 2A voor hem knutselden.

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

De Gilde komt op bezoek.

Na een korte uitleg over de Sint Ambrosiusgilde van Gierle mochten de kinderen van het tweede leerjaar kennismaken met enkele dansen. En of ze dat leuk vonden!

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Startdag 10 september

De leerlingen van 2A genoten van het samenspelen en samenwerken om alle opdrachten tot een goed einde te brengen. Proficiat piraten!

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Wandeling tijdens de verkeersweek.

Deze week hebben we het verkeer in de kijker gezet. In het tweede leerjaar leerden we hoe we veilig kunnen oversteken aan een zebrapad. Tijdens een dorpswandeling hielden we ook af en toe halt om de verkeersborden te bekijken. In een grote groep wandelen brengt ook wat gevaren mee, dus... netjes per 2 op het voetpad, en blijven uitkijken!

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Kennismaken met de muziekschool in Herentals.

Wat hebben wij geluk gehad! Wij mochten de verjaardag van de bosmier meevieren. Althans... dat was het plan. Alle dieren hadden hun eigen geluid, iedereen bereidde zich voor op het feest. Maar dan... was de bosmier nergens te vinden. Een verjaardagsfeest zonder jarige, dat kon toch niet?! Gelukkig hadden wij in het tweede leerjaar een jarige! En zo hebben we, samen met de dieren in het bos, de verjaardag van Tuur gevierd, die nog een dansje deed op het podium.

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Spelen en ravotten!

Naar jaarlijkse gewoonte wandelden de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar naar de Lilse Bergen. Na al dat harde werk in het tweede trimester verdienden ze wel eens een speeldag. Amusement ten top!

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Onderhoudswerken voor Natuurpunt

21 maart: Het is lente! Dat betekent dat de natuur weer volop begint te leven. En soms moeten we een beetje helpen, zodat alle diertjes, ook de insecten, een goede plek hebben om te leven. Wat waren de medewerkers van Natuurpunt blij met ons harde werk!

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Het tweede leerjaar ging mee schaatsen!

"Joepie, nu mogen wij ook mee gaan schaatsen!" zo klonk het vorige week. Sommige kinderen keken er echt naar uit om hun schaatskunsten te mogen tonen, terwijl anderen toch wat onzeker op de bus stapten. Maar oh, wat hebben ze er allemaal van genoten! Mede door de helpende handen van de grotere kinderen en de juffen en meesters is het voor iedereen toch gelukt om over het ijs te glijden. Sommigen telden hun valpartijen en kwamen ergens rond de 30 uit, maar ook dat kwamen ze met een lach aan de juf vertellen.
Excuseer dat niet alle kinderen op de foto konden, er was weinig tijd om alles op beeld vast te leggen.

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Week tegen pesten.

In het tweede leerjaar werd er goed gezongen om duidelijk te maken dat ze tegen pesten zijn. Maar uiteraard moet er ook over gebabbeld worden...
Wat is ruzie maken, wat is plagen en wat is het verschil met pesten? Hoe los je een ruzie best op? Wat kan je doen als iemand gepest wordt? Om dit allemaal een beetje duidelijk te maken, speelden we het "anti-pest-spel". Aan de hand van doe- , denk- en vertelopdrachten leerden we elkaar beter kennen, en zochten we samen naar oplossingen. We deelden stickertjes uit aan elkaar, gaven complimentjes en leerden fijn samenspelen... zonder ruzie!

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

Wie ben ik en wie ben jij...?

Carnaval, carnaval, leuke maskers overal!
Hopsasa, falderaldera!
Doe die gekke clown eens na!
(die mooie prinses, die sterke politie, die knappe cowboy, dat cowboymeisje, die indiaan, die stoere ridder...)

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

In 2A bouwden ze een huis!

Oké... we bouwen dus een huis, en ieder groepje maakt een kamer.
Eerst nadenken met ons groepje: Hoe moet onze kamer eruit zien? Wat moet er zeker in die kamer zijn om er te kunnen wonen? We schrijven onze ideeën uit.
Dan moet de kamer eerst gevloerd, geschilderd of behangen worden.
In een volgende fase komen de meubels, om daarna de kamer nog mooier te maken met allerlei decoratie.
"Juf, we kunnen ook een tuintje maken!"
Euh... ja, nog een tuintje dan.
En onze lege kartonnen dozen werden een schitterend huis, en iedereen is er welkom!

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar

De Sint op bezoek!

"Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht...!" En ja hoor, Hij kwam ook binnen. Na een kort bezoekje in de klas, waarbij juf Tinne zich een bult schrok, mochten wij ook het beste van onszelf laten zien in de sporthal.
En wat had je gedacht? "Wij zijn allemaal braaf geweest!" Sinterklaas vertelde zelfs dat wij ook heel flinke juffen hebben in het tweede leerjaar! Zowel 2A als 2B bracht een mooi lied voor Sinterklaas. We speelden ook een spel met de snelle zwarte pieten.
Het was een leuke dag. Dank je wel Sinterklaas en zwarte pieten, en … hopelijk tot volgend jaar in onze nieuwe school!

Nieuws van de klas | Tweede leerjaar